• Nové
Organic Smile Thajský výběrový černý česnek 150g
search
  • Organic Smile Thajský výběrový černý česnek 150g
  • Organic Smile Thajský výběrový černý česnek 150g

Organic Smile Thajský výběrový černý česnek 150g


Vše co umí bílý česnek umí černý také, jen silněji a účinněji. Má totiž více než 2x silnější antioxidační aktivitu než čerstvý česnek. Jeho příprava je v Asii známá po tisíce let.

Česnek je všeobecně známý díky svým blahodárným účinkům na lidský organismus.

499,00 Kč
S DPH
Dostupné
Počet

P5366
Zdarma za 167 bodů Zdarma za 167 bodů
>Zaregistrujte se a získáte 5 věrnostních bodů/15,00 Kč Zaregistrujte se a získáte 5 věrnostních bodů/15,00 Kč (Každé utracené 100,00 Kč = 1 bod, 1 bod = 3,00 Kč sleva)
Váš košík bude mít celkem 5 věrnostních bodů, které lze vyměnit za poukaz v hodnotě 15,00 Kč.
Dostupná doprava
  • GLS 159,00 Kč
  • Doba dodání 2-3 dny (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)

  • Kurýr PPL 159,00 Kč
  • Doba dodání 2-3 dny. (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)

  • Zásilkovna 119,00 Kč
  • Doba dodání 2-3 dny. (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)

  • Naturapura Zdarma
  • Osobní odběr sklad Boskovice 680 01, Havlíčkova 1598/63 (průmyslový areál), otevírací doba 10.00-16.00

  Je platba kartou bezpečná?

Platíte bankovní bránou s kvalitním zabezpečením proti napadení.

  Kolik zaplatím za dopravu?

Doprava od 75 Kč, při nákupu nad 3000 pro ČR zdarma.

  Nakoupili jste něco špatně?

Nepoužité zboží a dárky rádi vyměníme.

Fermentované potraviny jsou velmi v oblibě, protože bývají zpravidla silnější, stravitelnější, lepší... prostě "up-graded" a mocnějšími nositeli živin, než jejich nefermentované verze. Mnohdy obsahují spoustu nových látek, které vzniknou nebo se transformují až během procesu fermentace nebo tento proces velmi zlepší vstřebatelnost těch látek, které již potravina má.

Černý česnek je klasický česnek podrobený procesu přirozené fermentace - zrání. Za kontrolovaných teplotních a vlhkostních podmínek se tato vybraná thajská odrůda česneku přirozeným zráním vlastně pomalu karamelizuje, čímž si získá mimořádně chutné vlastnosti, ale hlavně specifický obsah látek a živin.
Tento druh česneku zůstává po celou dobu 30 denní fermentace ve své přirozené slupce a proto se před konzumací loupe. Oběma rukama ho shora stáhneme a vykoukne na nás černý, krémový poklad, chutí připomínající švestky a měkké sušené ovoce.

Fermentací se výrazně sníží jeho ostrá chuť a aroma, která je jemná a nasládlá a přestože je patrný lehký podtón česneku, chybí jeho často neoblíbená a typická ostrost a specifický pach. Kromě jiné barvy získává i novou vláčnou a jemnou konzistenci připomínající želé.

V průběhu procesu zrání dochází k přeměně některých nestabilních sloučenin včetně velmi známého allicinu (ze zdravotního hlediska nejdůležitější složka klasického česneku) na více stabilní a více pro tělo vstřebatelné sloučeniny. Česnek pak navíc obsahuje stabilní a ve vodě rozpustné sirnaté sloučeniny jako je S-allyl merkaptocystein (SAMC) a S-allyl cystein (SAC), velmi silné antioxidanty, které mají více jak 98% vstřebatelnost! Dále obsahuje některé v tucích rozpustné sirnaté sloučeniny, flavonoidy, fenol allixin a další látky, například důležité minerály jako hořčík, vápník, fosfor a selen.

Nejdůležitějšími složkami v černém česneku jsou ale právě prvně zmiňované ve vodě rozpustné sulfáty. Česnek je velmi silná potravina z hlediska mikrobiomu - avšak neničí zažívací flóru ve střevech, kterou ničí třeba farmaceutická antibiotika. Na rozdíl od nich česnek nenarušuje imunitní systém. Čerstvý česnek je však důležité velmi dobře rozžvýkat, protože právě při jeho rozmělňování je aktivita jeho složek správná a nejvyšší. Toto může být občas problematické jak z etického (česnekový zápach z úst) tak chuťového (někdo čerstvý česnek rozkousat prostě nezvládne) hlediska. U kvalitního černého česneku však tyto problémy zcela odpadají, protože vůbec nevytváří specifický česnekový odér a je navíc velmi chutný.

                                                              cesnek

 Česnek je všeobecně známý díky svým blahodárným účinkům na lidský organismus. Podpoří imunitu a pomáhá při mnoha stavech.

Firma Organic Smile

Zakladatelé Organic Smile Adam a Peter jsou hrdí na to, že Vám mohou nabídnout nejvyšší kvalitu sušených banánů, manga a fermentovaného česneku, které jsou pěstované a zpracované na rodinné farmě v Thajsku! Organic Smile vznikla z velké vášně ke zdravému životnímu stylu a z nadšení pro přírodní potraviny. U všech produktů Organic Smile si můžete být jisti, že konzumujete jen to nejlepší co nám příroda nabízí. Banány, mango a fermentovaný česnek jsou pečlivě vybírané z nejkvalitnějších surovin bez umělých přísad a aditiv, bez cukru a konzervantů. Kvalita, spolehlivost a péče o zdraví našich zákazníků = naše priorita. Děkujeme za důvěru! -Adam a Peter

                                          smil.png?1699297576201


Složení

100% fermentovaný česnek (Thajsko)

Výživové hodnoty ve 100 g

Energetická hodnota : 257,71 kcal
tuky : 0,15 g, z toho nasycené : 0,05 g
sacharidy : 55,29 g, z toho cukry : 11,76 g
bílkoviny : 8,80 g
vláknina : 3,91 g
železo : 1,80mg
sodík : 9,56 mg
vápník : 42,93 mg
draslík : 766,55 mg

Skladování

 skladujte v suchu při pokojové teplotě

P5366

Mohlo by vás také zajímat

Komentáře (0)
Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.

Doprava zdarma od 2000 Kč

Doprava v ČR zdarma
při nákupu nad 3000 Kč