Patogenní bakterie ve stolici
search
  • Patogenní bakterie ve stolici

Patogenní bakterie ve stolici

Test zahrnuje: Vyšetření patogenních bakterií - Salmonely, Shigelly, Campylobactera, Yersinie a Clostridium difficile GDH, které jsou často zodpovědné za gastrointestinální infekce. Provedení tohoto vyšetření zahrnuje odběr vzorku stolice od pacienta. Tento vzorek je pak podroben laboratorní analýze, ve které jsou hledány specifické znaky nebo antigeny těchto bakterií.

2 250,00 Kč
S DPH
Počet

P2959
Zdarma za 750 bodů Zdarma za 750 bodů
>Zaregistrujte se a získáte 23 věrnostních bodů/69,00 Kč Zaregistrujte se a získáte 23 věrnostních bodů/69,00 Kč (Každé utracené 100,00 Kč = 1 bod, 1 bod = 3,00 Kč sleva)
Váš košík bude mít celkem 23 věrnostních bodů, které lze vyměnit za poukaz v hodnotě 69,00 Kč.
Dostupná doprava
  • GLS 119,00 Kč
  • Doba dodání 2-3 dny (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)

  • Kurýr PPL 119,00 Kč
  • Doba dodání 2-3 dny. (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)

  • Zásilkovna 75,00 Kč
  • Doba dodání 2-3 dny. (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)

  • Naturapura Zdarma
  • Osobní odběr sklad Boskovice 680 01, Havlíčkova 1598/63 (průmyslový areál), otevírací doba 10.00-16.00

  Je platba kartou bezpečná?

Platíte bankovní bránou s kvalitním zabezpečením proti napadení.

  Kolik zaplatím za dopravu?

Doprava od 75 Kč, při nákupu nad 3000 pro ČR zdarma.

  Nakoupili jste něco špatně?

Nepoužité zboží a dárky rádi vyměníme.

> Nejmodernější  analýza střevního mikrobiomu 
> Nejpodrobnější  zpráva  o vašem  zdravotním stavu 
> Snadno srozumitelná, personalizovaná  doporučení 
> Otestujte si to pohodlně  a  diskrétně  doma 

Díky své vysoké citlivosti a specificitě můžete mít jistotu, že výsledek testu je spolehlivý a přesný.

Gastroenteritida (gastroenteritida) je infekce způsobená virem, bakterií nebo parazitem, která způsobuje zánět gastrointestinálního traktu (GI) a má charakteristické příznaky nadměrného, ​​vodnatého průjmu a bolesti žaludku.

Campylobacter
Kampylobakterióza je alimentární gastrointestinální onemocnění způsobené bakterií zvanou Campylobacter, která se běžně vyskytuje u potravinářských zvířat. Požití nedostatečně tepelně upraveného masa je jednou z hlavních cest přenosu a bakterie jsou jednou ze čtyř klíčových globálních příčin průjmových onemocnění. Infekce jsou obecně mírné, ale mohou být smrtelné u velmi malých dětí a starších osob. Diagnóza je obecně kultivace nebo rychlá detekce antigenu pomocí stolice nebo jiných tělesných tekutin.

Salmonella
Salmonelová infekce (salmonelóza) je bakteriální onemocnění, které postihuje střevní trakt a je nejčastější alimentární infekcí ve Spojených státech. Salmonella kolonizuje tenké a tlusté střevo a může napadnout lymfoidní tkáně gastrointestinálního traktu a šířit se do krevního řečiště (bakteriémie) a infikovat orgány. Diagnostika se provádí imunotestem s použitím vzorku stolice nebo molekulární detekce a pro případy nebo bakteriémii jsou důležitými doplňkovými nástroji léčby subtypizace a testování antimikrobiální citlivosti.

Shigella
Shigellóza je velmi nakažlivé průjmové onemocnění způsobené infekcí jedním ze čtyř druhů bakterií Shigella (S. dysenteriae, S. flexneri, S. boydii nebo S. sonnei) . Příznaky zahrnují akutní průjem, horečku, nevolnost, zvracení a křeče v břiše. Infekční dávka je velmi nízká (jen 10 organismů) a bakterie se šíří fekálně-orální cestou. Diagnostika se opírá o detekci bakterií pomocí ELISA, kultivace nebo PCR ve vzorcích stolice.

C. difficile
Infekce Clostridium difficile je gastrointestinální onemocnění způsobené toxiny (Toxin A a Toxin B) produkovanými sporotvornou bakterií Clostridium difficile (C. difficile) a šíří se fekálně-orální cestou požitím spor, které jsou odolné vůči sušení, teplo a mnoho dezinfekčních prostředků. Závažnost onemocnění se u různých kmenů C. difficile liší , je však nejčastější příčinou infekčního průjmu u hospitalizovaných pacientů. Diagnostické testy na C. difficile zahrnují PCR a imunotesty, které detekují toxiny A a/nebo B a glutamátdehydrogenázu (GDH) – „společný antigen“ C. difficile .

Yersinia enterocolitica

Je bakterie z rodiny Enterobacteriaceae, která způsobuje infekci známou jako yersinióza. Tato bakterie je běžně přítomna v životním prostředí, jako je voda, půda a potraviny, a může se přenášet na člověka především konzumací kontaminovaných potravin, jako jsou syrové nebo nedostatečně tepelně zpracované maso, neupravené mléko, nečisté ovoce a zelenina, a také kontaminovaná voda.

Yersinia enterocolitica může způsobit rozsáhlé spektrum gastrointestinálních příznaků, včetně průjmů, bolesti břicha, horečky, nevolnosti a zvracení. U některých jedinců může také vést k vážnějším komplikacím, jako je střevní perforace, zánět slepého střeva nebo sekundární infekce.


Upozornění

Cena nezahrnuje interpretaci výsledků specialistou. 

 

Konzultaci pro interpretaci výsledků si můžete objednat zde: https://terezafeltoni.cz/konzultace-30-min/

K ceně je nutné připočítat administrativní poplatek na osobu ve výši 700 Kč, kterým lze obsáhnout i více testů, které budou zaslány do jedné laboratoře.

 

Testovací sada bude zaslána po provedené úhradě do 10 dnů  přímo na Vámi uvedenou adresu prostřednictvím kurýrní služby.

P2959
Komentáře (0)
Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.

Doprava zdarma od 2000 Kč

Doprava v ČR zdarma
při nákupu nad 3000 Kč