Test na Gliadin a protilátky proti transglutamináze ze stolice
search
  • Test na Gliadin a protilátky proti transglutamináze ze stolice

Test na Gliadin a protilátky proti transglutamináze ze stolice

Test zahrnuje : Detekci ptotiláte IgA proti fekální transglutamináze, které indikují reakci imunitního systému na enzym tkáňovou - transglutaminázu produkovanou tělem při požití lepku. To vede k autoimunitní reakci, která může zničit střevní výstelku či jiné tkáně v těle. 

Analýza stolice na protilátky proti antigenům souvisejí s lepkem, může být citlivějším hodnocením na gluten-imunitní reakce než stanovení sérových protilátek. 

1 900,00 Kč
S DPH
Počet

P2853
Zdarma za 634 bodů Zdarma za 634 bodů
>Zaregistrujte se a získáte 19 věrnostních bodů/57,00 Kč Zaregistrujte se a získáte 19 věrnostních bodů/57,00 Kč (Každé utracené 100,00 Kč = 1 bod, 1 bod = 3,00 Kč sleva)
Váš košík bude mít celkem 19 věrnostních bodů, které lze vyměnit za poukaz v hodnotě 57,00 Kč.
Dostupná doprava
  • GLS 119,00 Kč
  • Doba dodání 2-3 dny (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)

  • Kurýr PPL 119,00 Kč
  • Doba dodání 2-3 dny. (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)

  • Zásilkovna 75,00 Kč
  • Doba dodání 2-3 dny. (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)

  • Naturapura Zdarma
  • Osobní odběr sklad Boskovice 680 01, Havlíčkova 1598/63 (průmyslový areál), otevírací doba 10.00-16.00

  Je platba kartou bezpečná?

Platíte bankovní bránou s kvalitním zabezpečením proti napadení.

  Kolik zaplatím za dopravu?

Doprava od 75 Kč, při nákupu nad 3000 pro ČR zdarma.

  Nakoupili jste něco špatně?

Nepoužité zboží a dárky rádi vyměníme.


Gliadin je skupina proteinů obsažených v lepku, který se nachází v obilovinách, jako je pšenice, ječmen, a žito. Lidé s celiakií mají imunitní reakci na gliadin, což vede k poškození střevní sliznice. Transglutaminázy jsou enzymy, které mohou mít roli v tvorbě imunitní odpovědi proti gliadinu.

Když imunitní systém člověka s celiakií reaguje na gliadin, může produkovat protilátky, které se váží na transglutaminázy. Tyto protilátky jsou známé jako protilátky proti transglutamináze (anti-tTG). Testování na anti-tTG je jedním z testů používaných k diagnostice celiakie.

Pokud je test na anti-tTG pozitivní a jsou přítomny i další známky celiakie, jako jsou střevní potíže a poškození střevní sliznice, lékaři obvykle potvrdí diagnózu celiakie. Tento test je důležitým nástrojem pro identifikaci pacientů s celiakií.

Analýza stolice na protilátky proti antigenům souvisejícím s lepkem může být citlivějším hodnocením na gluten/imunitní reakce než stanovení sérových protilátek.

Pozitivní fekální anti-tkáňová transglutamináza IgA je výsledkem specifické imunitní reakce na lepek v trávicím traktu a může být přítomna v nepřítomnosti podobných protilátek v séru, zejména v nepřítomnosti typické celiakie poškození střevního traktu související s onemocněním (tj. atrofie klků). To představuje imunitní/zánětlivou odpověď na lepek, která může probíhat bez zjevného poškození střeva nebo bez jakýchkoli zvýšených titrů (jednotek vyjadřujících množství) sérových protilátek.

Střevo je odpovědné za řadu důležitých reakcí a procesů v lidském těle. Bylo prokázáno, že střevní mikrobiom dokáže  ovlivnit naši náladu, chuť k jídlu, obezitu či vznik alergií.

Mít v dobré kondici naše střeva znamená mít v kondici naše zdraví.

Nemusíte  nikam chodit, domů si objednáte odběrovou sadu, dle návodu si odeberete vzorek stolice, kterou do laboratoře odveze kurýr.

To vše rychle a diskrétně.


Upozornění

Cena nezahrnuje interpretaci výsledků specialistou. 

 

Konzultaci pro interpretaci výsledků si můžete objednat zde: https://terezafeltoni.cz/konzultace-30-min/

K ceně je nutné připočítat administrativní poplatek na osobu ve výši 700 Kč, kterým lze obsáhnout i více testů, které budou zaslány do jedné laboratoře.

 

Testovací sada bude zaslána po provedené úhradě do 10 dnů  přímo na Vámi uvedenou adresu prostřednictvím kurýrní služby.

P2853
Komentáře (0)
Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.

Doprava zdarma od 2000 Kč

Doprava v ČR zdarma
při nákupu nad 3000 Kč