Biogena Ústní olej pro Oil pulling BIO 100ml
search
  • Biogena Ústní olej pro Oil pulling BIO 100ml

Biogena Ústní olej pro Oil pulling BIO 100ml


Tradiční oil pulling pro každodenní péči o ústní dutinu a zuby.

Takzvaný „oil pulling“ (také olejové žvýkání a sání oleje) má svůj původ v ájurvédské teorii zdraví a je tradičně součástí každodenní péče o ústní dutinu v kulturách Dálného východu. Použití vysoce kvalitních rostlinných olejů vyrobených podle ekologických směrnic je zásadní. BIOGENA Organic Tooth & Pulling Oil DX kombinuje hodnotný slunečnicový, konopný, camelinový (lnička setá) a tea tree olej s chutným mátovým, tymiánovým, meduňkovým, šalvějovým a hřebíčkovým olejem v té nejlepší bio kvalitě a zajišťuje příjemný, výživný pocit svěží chuti v ústech.

560,00 Kč
S DPH
Dostupné
Počet

P2733
Zdarma za 187 bodů Zdarma za 187 bodů
>Zaregistrujte se a získáte 6 věrnostních bodů/18,00 Kč Zaregistrujte se a získáte 6 věrnostních bodů/18,00 Kč (Každé utracené 100,00 Kč = 1 bod, 1 bod = 3,00 Kč sleva)
Váš košík bude mít celkem 6 věrnostních bodů, které lze vyměnit za poukaz v hodnotě 18,00 Kč.
Dostupná doprava
  • GLS 119,00 Kč
  • Doba dodání 2-3 dny (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)

  • Kurýr PPL 119,00 Kč
  • Doba dodání 2-3 dny. (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)

  • Zásilkovna 75,00 Kč
  • Doba dodání 2-3 dny. (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)

  • Naturapura Zdarma
  • Osobní odběr sklad Boskovice 680 01, Havlíčkova 1598/63 (průmyslový areál), otevírací doba 10.00-16.00

  Je platba kartou bezpečná?

Platíte bankovní bránou s kvalitním zabezpečením proti napadení.

  Kolik zaplatím za dopravu?

Doprava od 75 Kč, při nákupu nad 3000 pro ČR zdarma.

  Nakoupili jste něco špatně?

Nepoužité zboží a dárky rádi vyměníme.


Co je to oil pulling a jak to funguje?


Oil pulling zažívá v posledních letech boom. Tento princip však není ničím nový. O čem ale tento rituál zdraví a krásy je a do jaké míry ovlivňuje imunitní systém? Zastánci této ajurvédské metody vidí oil pulling jako šetrný způsob odstranění mikrobů z ústní dutiny.

Ale umí ájurvédská metoda opravdu něco? Podle studie zveřejněné v Indian Journal of Dental Research v roce 2011 má oil pulling prokázaný účinek na zdraví úst a zubů tím, že umožňuje mastným kyselinám v oleji vázat těžko dostupné cizí látky. Proto je obzvláště důležité olej nepolykat, ale vyplivnout. Oil pulling je prý také účinným domácím lékem na zápach z úst. První ošetření olejem odstraní toxiny z těla. Pravidelné užívání stále více stimuluje orgány a tím uvolňuje zátěž na imunitní systém a metabolismus.

Jak funguje oil pulling? 


1. Oil pulling by měl být proveden ihned po vstávání nalačno. 

2. Každé ráno před čištěním zubů si dejte do úst jednu až dvě lžičky oleje .

3. Poté se osm až deset minut vytahuje a nasává ústy a mezi zuby .

4. Je zvláště důležité, aby olej nebyl spolknut, ale vyplivnut, protože se v něm shromažďují cizí látky a ústní bakterie. 

5. Po oil pullingu je nejlepší si vypláchnout ústa vlažnou vodou.

6. Zuby by se pak měly čistit jako obvykle .

Tip: Oil pulling je nejúčinnější, když se opakuje po delší dobu – ideálně denně. Podle ájurvédského učení by to navíc nemělo trvat déle než 20 minut.


> Vyplachovat si ústa olejem každý den? Nemám tolik času...

Nemáte ráno na sebe dostatek času? Na oil pullingu je příjemné, že tradiční metodu lze snadno kombinovat s vaší obvyklou ranní rutinou. Protože bez ohledu na to, zda jde o sprchování, mazání sendvičů nebo relaxaci při čtení novin, oil pulling lze provádět (zvláště s trochou cviku) jako příležitostnou činnost.



> Který olej je nejlepší pro oil pulling?

Pro oil pulling se doporučují vysoce kvalitní, organické, za studena lisované oleje. Pokud chcete použít méně aromatický olej, slunečnicový olej je dobrou volbou. Účinky oil pullingu mohou být zesíleny dalšími aktivními složkami přidanými do oleje. Zatímco esenciální oleje podporují antimikrobiální účinek, lze se zaměřit na detoxikační účinky s vybranými životně důležitými látkami.

oelziehen-oel.jpg




SLOŽENÍ

Cannabis sativa Seed Oil*, Camelina sativa Seed Oil*, Helianthus Annuus Seed Oil*, Mentha Piperita Oil*, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil*, Thymus Vulgaris Oil*, Melissa Officinalis Oil*, Salvia* Sclarea Caryophylm Oil*, Oil Eugenia Sclarea Caryophylm* , Citral*, Eugenol*, Limonene*, Geraniol*, Citronellol*, Linalool*.


*Biokosmetika vyrobená v souladu se směrnicí pro ekologickou produkci

DOPORUČENÉ POUŽITÍ 

Ráno a večer před čištěním zubů protahujte mezerami mezi zuby 1-2 lžičky oleje po dobu 8-10 minut a poté vyplivněte. Poté si vyčistěte zuby jako obvykle.

P2733

Mohlo by vás také zajímat

Komentáře (0)
Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.

Doprava zdarma od 2000 Kč

Doprava v ČR zdarma
při nákupu nad 3000 Kč