Alce Nero Extra panenský olivový olej Biancolilla 500ml BIO
Alce Nero organický monokultivar Biancolilla extra panenský olivový olej je vyroben výhradně z oliv z kultivaru Biancolilla.
Slámově žlutý olej se zlatými odlesky a vůněmi, které se liší od artyčoku, rajčat a čerstvé trávy.
AIP & PALEO Friendly
Váš košík bude mít celkem 4 věrnostních bodů, které lze vyměnit za poukaz v hodnotě 12,00 Kč.
-
GLS 159,00 Kč
- Doba dodání 2-3 dny (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)
-
Kurýr PPL 159,00 Kč
- Doba dodání 2-3 dny. (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)
-
Zásilkovna 119,00 Kč
- Doba dodání 2-3 dny. (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)
-
Naturapura Zdarma
- Osobní odběr sklad Boskovice 680 01, Havlíčkova 1598/63 (průmyslový areál), otevírací doba 10.00-16.00
Platíte bankovní bránou s kvalitním zabezpečením proti napadení.
Doprava od 75 Kč, při nákupu nad 3000 pro ČR zdarma.
Nepoužité zboží a dárky rádi vyměníme.
Biancolilla Alce Nero monokultivar organický extra panenský olivový olej vyrábí Cooperativa Aip-Olivo na Sicílii. Olivy pocházejí z přibližně 2 500 olivovníků kultivaru Biancolilla s průměrným stářím 25 let, které na přibližně 15 hektarech pěstuje 20 pěstitelů oliv.
Jak vyžaduje ekologické nařízení, nepoužívá se žádné chemické ošetření a hnojiva jsou pouze organického původu, čímž nedochází k ochuzování půdy a znečišťování vodonosných vrstev.
Olivy se sklízejí od října do ledna, kdy dosáhnou správné úrovně zralosti. Pro sběr využíváme pomoci mechanických facilitátorů.
Olivy se přemění na olej maximálně do 48 hodin po sklizni. Olivy se zpracovávají za studena (při teplotě nikdy vyšší než 27°C). Nízké teploty zpracování umožňují zachování typické chuti, vůně a chuti ovoce. První skutečná přeměna produktu uvnitř mlýna probíhá ve fázi lisování: neporušené olivy jsou mechanicky přeměněny (lisovány) na olejovou pastu. Následně probíhá hnětení (neustálé a pomalé hnětení těsta), které napomáhá následné separaci.
K tomu dochází zpočátku uvnitř lineární odstředivky, ve které dochází k oddělení pevné části (tzv. výlisky) od kapalné části (voda/olej); následuje průchod ve vertikální odstředivce, kde dochází k oddělení oleje od vegetační vody. Po extrakci je extra panenský olivový olej Alce Nero skladován v dobře uzavřených ocelových nádržích a umístěn v prostředí mimo zdroje světla a tepla.
Tento typ konzervace zaručuje stálost organoleptických a nutričních vlastností v průběhu času. Během celé fáze zpracování extra panenského olivového oleje je důležité nespouštět oxidační procesy produktu, aby se zlepšily všechny organoleptické a kvalitativní vlastnosti tohoto produktu. Extra panenský olivový olej Alce Nero je balen ve Finoliva Global Service v Bitontu.
Složení
Extra panenský olivový olej
*z kontrolované ekologické produkce
Nutriční hodnoty na 100g
Energie: 3478kJ/828kcal
Tuky: 92 g
- z toho nasycené: 14g
- z toho mononenasycené mastné: 68g
- z toho polynenasycené mastné: 9,2g
Mohlo by vás také zajímat
Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:
Chcete se zeptat?
+420 777 719 470
+420 777 719 465
Doprava v ČR zdarma
při nákupu nad 3000 Kč