Paleo Powders Kefírové (fermentované) Kolostrum 120 kapslí (60g)
Velmi zajímavě zpracované bovinní kolostrum od PALEO POWDERS. Fermentované pravými kefírovými zrny do zcela unikátní podoby, jakou trh nikdy předtím neměl možnost vidět. Stejně jako jejich Kefir Whey je i toto velmi ojedinělý a specifický produkt.
Váš košík bude mít celkem 12 věrnostních bodů, které lze vyměnit za poukaz v hodnotě 36,00 Kč.
-
GLS 119,00 Kč
- Doba dodání 2-3 dny (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)
-
Kurýr PPL 119,00 Kč
- Doba dodání 2-3 dny. (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)
-
Zásilkovna 75,00 Kč
- Doba dodání 2-3 dny. (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)
-
Naturapura Zdarma
- Osobní odběr sklad Boskovice 680 01, Havlíčkova 1598/63 (průmyslový areál), otevírací doba 10.00-16.00
Platíte bankovní bránou s kvalitním zabezpečením proti napadení.
Doprava od 75 Kč, při nákupu nad 3000 pro ČR zdarma.
Nepoužité zboží a dárky rádi vyměníme.
Kolostrum je jedinečný elixír. Je to první mateřské mléko, které všichni savci - včetně lidí - dostávají ihned po narození. V průběhu vývoje matka příroda vybavila kolostrum velkým množstvím životně důležitých a ochranných látek. Tato nezávadnost umožňuje novorozencům vyvinout vlastní imunitní systém. Posiluje jejich obranné síly a podporuje dobrý start do života a zdravý růst od začátku.
Kolostrum je jedním z nejbohatších potravinových zdrojů protilátek.
Kolostrum poskytuje nejzákladnější nutriční hodnotu a je kompletní zdroj potravy, který je tak výživný a komplexní, že můžeme skutečně mluvit o nutriční symfonii: všechny živiny spolupracují synergicky a vytvářejí společný celek. Kolostrum ale není jen jídlo. Je to také vysoce sofistikovaný celotělový signalizační systém, který interaguje s mnoha částmi těla, například s endokrinním a imunitním systémem. Bovinní kolostrum je velmi podobné lidskému kolostru a má mnoho stejných složek.
KEFÍREM-FERMENTOVANÉ KOLOSTRUM: QUIN-BIOTICKÝ DOPLNĚK
Kvalitní plnotučné evropské kolostrum s minimálně 20% imunoglobulinů se fermentuje celých 48 hodin. Kromě specifické startovací kultury se k dalšímu zlepšení procesu používají tradiční kefírová zrna z Rumunska.
Po dokončení fermentace je původní obsah kolostra přeměněn. Bylo vytvořeno více než 300 nových unikátních bioaktivních peptidů a byl vytvořen vlastně quin-biotický (5 složkový) doplněk. "Quin-biotic" je nový termín pro all-in-one prebiotický, probiotický, parabiotický, postbiotický a "PROBIOTA-CEUTICKÝ" doplněk stravy.
Prebiotické, probiotické, parabiotické, postbiotické a „PROBIOTA-CEUTICKÉ“
> Prebiotika: nízkomolekulární peptidy (<3000 Da), ale také rozmanitý výběr polysacharidů, jako je kefiran, jsou zodpovědné za různé prebiotické účinky.
> Probiotické: probiotické účinky mají následující intaktní a životaschopné mikroorganismy: Lactobacillus spp. (L. acidophilus, L. kefiranum, L. parakefir, L. helveticus, L. delbrueckii – bulgaricus, L. casei, Saccharomyces spp., Lactococcus lactis a C. lipityca). Tyto rozmanité kmeny pocházejí z originálních silných a velmi rozmanitých tradičních rumunských kefírových zrn.
> Parabiotické: parabiotické účinky jsou způsobeny inaktivovanými mikrobiálními buňkami probiotik. Jedná se o neporušené nebo naprasklé buňky, které obsahují buněčné složky. Tyto složky zahrnují vše od peptidoglykanů a teichoových kyselin až po povrchové proteiny a dokonce i surové buněčné extrakty se složitým chemickým složením.
> Postbiotický: postbiotický účinek je způsoben mastnými kyselinami s krátkým řetězcem produkovanými mikroorganismy během fermentace mastných kyselin s delším řetězcem, stejně jako enzymy a biosurfaktanty.
> PROBIOTACEUTICKÉ: faktory odvozené od probiotik, které například přispívají ke střevní homeostáze. Probioticky odvozenými funkčními faktory mohou být všechny druhy biomolekul a metabolitů, včetně peptidů, ale také deriváty indolu a dokonce i bakteriocidy, jako je reuterin, nisin a pediocin.
Uvědomte si, že toto není laboratorně vyrobená formulace jednotlivých izolovaných sloučenin. Kefírem-fermentované kolostrum je silné nejen kvůli nutričním sloučeninám obsaženým v kolostru nebo mikroorganismům nacházejícím se v kefíru. Je tak mocný právě proto, že se kultivuje a transformuje společně. Symbiotické a synergické interakce, ke kterým dochází během fermentační fáze, plně realizují úžasný potenciál komplexnosti a synergie v přírodních potravinách!
DALŠÍ SYNERGIE
Kromě bioaktivních peptidů lze v kefírem fermentovaném kolostru nalézt stovky dalších biomolekul. Hlavními složkami jsou volné aminokyseliny, biologické kyseliny, vitamíny, probiotické mikroorganismy, imunoglobuliny, laktoferin, transfer faktory, růstové faktory, enzymy, cytokiny, PRP, antioxidanty, endorfiny, interleukiny, interferony, telomeráza, transferin, biotin, L-karnitin, melatonin, inzulín, lysozym, C3, C4 a orosomukoid, α-1-fetoprotein, α-1-antitrypsin, faktory aktivující makrofágy (MAF), xantinoxidáza a laktoperoxidáza.
PEPTIDY
Fascinující vlastnosti potravinářských peptidů jsou stále více uznávány. Mnoho z fyzikálně-chemických rolí přirozeně se vyskytujících peptidů s nízkou molekulovou hmotností je vykonáváno peptidovými sekvencemi, často kódovanými v mateřském proteinu. Bioaktivní peptidy jsou definovány jako peptidové sekvence aminokyselin, buď jako izolované struktury nebo v proteinu, o kterých je známo, že mají vliv na funkce a vitalitu lidského těla. Tato bioaktivita přesahuje známou nutriční hodnotu aminokyselin a bílkovin. Bioaktivní peptidy jsou skutečnými transportními molekulami a mohou regulovat důležité, specifické a prospěšné tělesné funkce na buněčné úrovni.
ROZDÍL FERMENTOVANÝCH PRODUKTŮ
Fermentované mléčné výrobky se zásadně liší od nefermentovaných mléčných výrobků. Fermentací se z běžného mléka stane úplně jiný produkt. Mléčné cukry se štěpí a mléko se obohacuje a transformuje mnoha způsoby. Nežádoucí a potenciálně problematické složky mléčných výrobků se během procesu přeměňují a zůstávají v konečném produktu s malým množstvím nebo žádným negativním efektem. Relevantním a dobře známým příkladem je mléčný cukr laktóza. Fermentace zároveň zvyšuje komplexnost a nutriční hustotu, protože kefírové bakterie a kvasinky produkují další a další živiny. Výsledkem je dobře snášený, bohatší a zdravější produkt ve srovnání s nefermentovanými mléčnými výrobky. Jasná definice fermentace by mohla znít: „nutriční obohacení prostřednictvím příznivého mikrobiálního růstu a enzymatických přeměn složek potravy“.
Výhody fermentovaného kolostra
> Baleno v tmavém hnědém skle
> Odebíráno do max. 24 hodin po porodu
> Fermentováno tibetskou houbou
> Standardizované
> Zpracované pasterizací, fermentací a rozprašováním (spray dried)
> Díky fermentaci obsahuje 66krát méně laktózy (5,5 mg na kapsli)!
> Kefírové fermentované kolostrum obsahuje 65x více nízkomolekulárních peptidů
Složení
v 1 kapsli: 500 mg kefírem fermentované bovinní kolostrum
celulóza (kapsle)
Alergeny: mléčná bílkovina
Doporučené dávkování
1 kapsle 2x denně vždy nalačno před jídlem. DDD není stanovena dávkování je možné upravit dle potřeby.
Dávkování je možné upravit dle potřeby.
Kolostrum by se pro nejlepší efekt v zásadě mělo užívat po delší dobu 3 - 6 měsíců. Toto období se ukázalo jako nejužitečnější a nejefektivnější.
Skladování
Na stinném a suchém místě při teplotě do 25 °C a mimo dosah dětí.
Upozornění
Přípravek není určen jako náhrada pestré stravy. Není určeno dětem do 3 let. Není určeno pro těhotné a kojící.
Mohlo by vás také zajímat
Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:
Chcete se zeptat?
+420 777 719 470
+420 777 719 465
Doprava v ČR zdarma
při nákupu nad 3000 Kč