Extra panenský olej z černuchy seté 355 ml
search
  • Extra panenský olej z černuchy seté 355 ml

Extra panenský olej z černuchy seté 355 ml


Jedná se o nejlepší, za studena lisovaný, RAW, extra panenský olej ze semen vzácné černuchy seté, který byl vyvinut jako doplněk stravy pro podporu funkce srdce, trávení, zdravé pokožky a celkové imunity. Obohacen o CO2 výtažek z divoce rostoucího oregana P73.

1 185,00 Kč
S DPH
Dostupné
Počet

P2366
Zdarma za 395 bodů Zdarma za 395 bodů
>Zaregistrujte se a získáte 12 věrnostních bodů/36,00 Kč Zaregistrujte se a získáte 12 věrnostních bodů/36,00 Kč (Každé utracené 100,00 Kč = 1 bod, 1 bod = 3,00 Kč sleva)
Váš košík bude mít celkem 12 věrnostních bodů, které lze vyměnit za poukaz v hodnotě 36,00 Kč.
Dostupná doprava
  • GLS 119,00 Kč
  • Doba dodání 2-3 dny (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)

  • Kurýr PPL 119,00 Kč
  • Doba dodání 2-3 dny. (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)

  • Zásilkovna 75,00 Kč
  • Doba dodání 2-3 dny. (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)

  • Naturapura Zdarma
  • Osobní odběr sklad Boskovice 680 01, Havlíčkova 1598/63 (průmyslový areál), otevírací doba 10.00-16.00

  Je platba kartou bezpečná?

Platíte bankovní bránou s kvalitním zabezpečením proti napadení.

  Kolik zaplatím za dopravu?

Doprava od 75 Kč, při nákupu nad 3000 pro ČR zdarma.

  Nakoupili jste něco špatně?

Nepoužité zboží a dárky rádi vyměníme.

Tento vysoce koncentrovaný olej je obohacen o CO2 výtažek z divoce rostoucího oregana P73. Synergickým spojením těchto dvou božských bylin získáte pro své tělo to nejlepší, co nám příroda poskytla pro přirozenou obrany schopnost. 

CO JE TO BLACK SEED?

ČESKY: ŘÍMSKÝ KMÍN, ČERNUCHA SETÁ

Semeno černuchy seté se od nepaměti využívalo ve starověké medicíně při infekcích, chřipce, při potížích s trávením, při omezování šíření bakterií, posílení imunity, při projevech alergií nebo vysokém tlaku.

Tato letnička z čeledi pryskyřníkovité s mnohonásobně členitými listy a bílým květem a tobolkami, ve kterých se nachází černá drsná semena, kterým se říká černý kmín, pochází z Asie, ale nejstarší dochované zmínky o ní nalezneme ve starém Egyptě. Olej z jejích semen se našel v Tutanchamonově hrobce a používala jej Nefertiti i Kleopatra pro krásnou pleť, vlasy a nehty a zdraví vůbec. V arabském Kánonu medicíny o něm píše i Avicena. Rovněž byl zmiňován Hippokratem, Paracelsem a dalšími, a o jeho pěstování v Asii se dozvídáme ze spisků čínské medicíny. V současnosti došlo ke znovuobjevení této bylinky a v některých zemích jde o nejpoužívanější rostlinku vůbec.

V samotném oleji z černuchy seté se nachází tři klíčové složky, thymoquinone, thymohydroquinone a thymol.

Thymoquinone

Aktivní složka, kterou vědci zkoumají již od 60. let minulého století. Je známá pro své anti-oxidační a proti-zánětlivé vlastnosti. Zajímavé na ní je to, že se chová jako volný radikál nebo jako účinný super oxidační žrout radikálů a současně ochraňuje anti-oxidační enzymy glutathion peroxidáza a glutathion S-transferáza (GST). Oba enzymy se považují za důležité detoxikátory a dost pomáhají v buněčných anti-oxidačních obranných systémech, protože chrání játra před toxiny. 

Thymohydroquinone

Podobně jako thymoqinone, thymohydroquinone je jedním z nejsilnějších přírodních inhibitorů acetylcholinesterázy (AChE) na zemi. AChE inhibitory jsou chemické sloučeniny, které zastavují činnost tohoto enzymu, který způsobuje (hydrolytickou aktivitou) degradaci neurotransmiteru acetylcholinu za vzniku cholinu a acetátu. Acetylcholin zprostředkovává přenos vzruchu v centrální i periferní nervové soustavě. V centrální nervové soustavě acetylcholin ovládá vylučování mnoha dalších neurotransmiterů (glutamát, glycin, dopamin). Má tedy mezi neuropřenašeči poměrně výlučnou roli a porucha acetylcholinových drah v mozku může vést až k rozpadu osobnosti, konkrétně způsobuje např. Alzheimerovu chorobu. Jinými slovy AChE inhibitory jako jsou thymoqinone, thymohydroquinone nebo třeba i karvakrol (aktivní složka v oreganovém oleji) pomáhají zvýšit dobu, kdy je neuropřenašeč acetylcholin aktivní v mozku. Zvyšují také jeho obsah v mozku.

 Thymol

Aktivní složka, která dodává silici tymiánu jeho medicinální vlastnosti. Je to mono-terpen, který má mnoho užitečných kvalit. Například se bežně používá jako baktericidní, virucidní, fungicidní a tuberkulocidní agent, protože dokáže různé viry zabít. Používá se jako dezinfekční přípravek jak v domácnosti, tak v nemocnici, je to rozložitelný pesticid, který nezůstává v půdě a rostlinách a často se používá v potravinách jako ochucovadlo, v parfémech, ústních vodách a dokonce i kosmetice.


SLOŽENÍ A FUNKCE

BLACK SEED OIL - OLEJ Z EXTRA PANENSKÉHO EGYPTSKÉHO KMÍNU (ČERNUCHA SETÁ)

Podporuje zdravé trávící ústrojí, imunitní systém a srdeční funkci. Dále podporuje celkové zdraví ledvin, hormonálního systému a pokožky díky obsaženému Vitaminu E, sterolům, sterolinům a vitálním kyselinám omega 3, 6, 9. Z mastných kyselin je obsažena kyselina myristová, kyselina palmitová, kyselina linolová a linolenová. Z vitamínů zde najdeme vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, kyselinu listovou. Obsahuje také vápník, železo, měď, zinek, hořčík, a fosfor.

ROSEMARY - ESENCIÁLNÍ OLEJ Z ROZMARÝNU LÉKAŘSKÉHO

Rozmarýn je silný antioxidant a posilovač nadledvinkových žláz. Užívání rozmarýnu se datuje do roku 5,000 B.C., kdy se bylinka používala jak v kuchyni tak v medicíně starověkými Řeky i Římany. Rozmarýn má přirozeně vysoký obsah hořčíku, draslíku a kyseliny rozmarýnové. Antioxidační aktivita rozmarýnové kyseliny je mnohem silnější než u vitaminu E. Působí proti poškození buněk volnými radikály, a tím snižuje riziko vzniku vážných onemocnění.

WILD OREGANO OIL - ESENCIÁLNÍ OLEJ Z DIVOKÉHO OREGANA (PŮVOD: RUČNĚ SBÍRANÉ, TURECKÉ HORY)

Patentovaný olej od NAHS jehož původ je garantován jako divoce rostoucí, a kde nehrozí korupce geneticky modifikovanými rostlinami nebo jedovatými pesticidy. Má název Oreganol P73 a obsahuje v sobě sílu slunce a skalní půdy. Obsahuje flavonoid quercitin, klíčové minerály kalcium a hořčík stejně jako ceněný karvakrol.

Výživové hodnoty

black seed oil juice

NÁVOD K POUŽITÍ

Užívejte 2 nebo více lžiček denně s jídlem. Můžete přidat do salátů, polévek, zeleniny - je moc chutný.

P2366

Mohlo by vás také zajímat

Komentáře (0)
Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.

Doprava zdarma od 2000 Kč

Doprava v ČR zdarma
při nákupu nad 3000 Kč