Estrogenové metabolity
search
  • Estrogenové metabolity

Estrogenové metabolity

Test zahrnuje:

2-hydroxy-estrone, 2-methoxy-estrone,1 6-hydroxy-estrone, 4-hydroxy-estrone, 4-methoxy-estrone

3 990,00 Kč
S DPH
Počet

P1893
Zdarma za 1330 bodů Zdarma za 1330 bodů
>Zaregistrujte se a získáte 40 věrnostních bodů/120,00 Kč Zaregistrujte se a získáte 40 věrnostních bodů/120,00 Kč (Každé utracené 100,00 Kč = 1 bod, 1 bod = 3,00 Kč sleva)
Váš košík bude mít celkem 40 věrnostních bodů, které lze vyměnit za poukaz v hodnotě 120,00 Kč.
Dostupná doprava
  • GLS Zdarma
  • Doba dodání 2-3 dny (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)

  • Kurýr PPL Zdarma
  • Doba dodání 2-3 dny. (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)

  • Zásilkovna Zdarma
  • Doba dodání 2-3 dny. (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)

  • Naturapura Zdarma
  • Osobní odběr sklad Boskovice 680 01, Havlíčkova 1598/63 (průmyslový areál), otevírací doba 10.00-16.00

  Je platba kartou bezpečná?

Platíte bankovní bránou s kvalitním zabezpečením proti napadení.

  Kolik zaplatím za dopravu?

Doprava od 75 Kč, při nákupu nad 3000 pro ČR zdarma.

  Nakoupili jste něco špatně?

Nepoužité zboží a dárky rádi vyměníme.


Estrogenové metabolity z moči jsou produkty metabolismu estrogenu, které jsou vylučovány močí. Estrogeny jsou skupinou hormonů, které jsou produkovány v těle, zejména vaječníky (u žen), ale také v menší míře v nadledvinách a tukových buňkách. Mezi hlavní typy estrogenů patří estradiol, estriol a estron.

Po tom, co estrogeny splní své účinky v těle, jsou metabolizovány v játrech a dalších tkáních na různé metabolity, které jsou poté vylučovány močí nebo stolicí. Analýza estrogenových metabolitů z moči může poskytnout informace o hladinách estrogenů v těle a o jejich metabolismu.

Změny v hladinách estrogenových metabolitů mohou být spojeny s rizikem vzniku některých onemocnění, jako jsou rakovina prsu, rakovina vaječníků nebo osteoporóza.

U pacientů léčených hormonální terapií (například u pacientek s rakovinou prsu), měření estrogenových metabolitů může poskytnout informace o účinnosti léčby a sledovat dynamiku hormonálních změn v průběhu času.

Estron (E1)- je jedním z hlavních přirozeně se vyskytujících estrogenních hormonů u lidí a savců. Patří do skupiny steroidních hormonů a je jedním ze tří hlavních typů estrogenu, které se vytvářejí v těle, spolu s estradiolem (E2) a estriolem (E3). Estron hraje důležitou roli v regulaci menstruačního cyklu u žen a je zodpovědný za některé z fyziologických změn spojených s menstruací. Je důležitým faktorem při ovulaci a plodnosti žen. Jeho hladina se mění během různých fází menstruačního cyklu.

Estradiol (E2) -Je hlavní estrogenní hormon, který se nachází u žen a je také přítomen v menší míře u mužů. Patří do skupiny steroidních hormonů a je jedním ze tří hlavních typů estrogenu, které se vytvářejí v těle, spolu s estronem (E1) a estriolem (E3). Estradiol je produkován hlavně v ženských pohlavních žlázách (vaječnících) a ve středně velkých množstvích také v mužských nadvarlatech. Jeho hlavní funkcí je regulace ženského reprodukčního systému, ale také má vliv na různé další tkáně a orgány v těle.

Estriol (E3) je další typ estrogenu, který se nachází u lidí, zejména u žen, a je jedním z hlavních estrogenních hormonů. Je odvozen z přeměny estronu (E1) a estradiolu (E2) v játrech a v placentě během těhotenství.  Je spojen s udržením a podporou těhotenství. Jeho hladiny stoupají během těhotenství a přispívají k růstu dělohy, prsou a dalších tkání, stejně jako k přípravě těla na porod. Estriol není tak silným estrogenním hormonem jako estradiol, ale jeho přítomnost a hladiny v těhotenství jsou klíčové pro normální vývoj a růst plodu. Měření hladiny estriolu v těhotenství může být součástí prenatálního screeningu a sledování zdraví plodu.


Upozornění


Cena nezahrnuje interpretaci výsledků specialistou. 

 

Konzultaci pro interpretaci výsledků si můžete objednat zde: https://terezafeltoni.cz/konzultace-30-min/

K ceně je nutné připočítat administrativní poplatek na osobu ve výši 1000 Kč, kterým lze obsáhnout i více testů, které budou zaslány do jedné laboratoře.

 

Testovací sada bude zaslána po provedené úhradě do 10 dnů  přímo na Vámi uvedenou adresu prostřednictvím kurýrní služby.

P1893
Komentáře (0)
Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.

Doprava zdarma od 2000 Kč

Doprava v ČR zdarma
při nákupu nad 3000 Kč