Ceylon Kokonati BIO celá skořice z Ceylonu 20g
Pravá cejlonská heirloom skořice Ceylon cinnamon v bio kvalitě patří mezi základní koření, které by ve vaší kuchyni nemělo chybět.
Váš košík bude mít celkem 2 věrnostních bodů, které lze vyměnit za poukaz v hodnotě 6,00 Kč.
-
GLS 159,00 Kč
- Doba dodání 2-3 dny (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)
-
Kurýr PPL 159,00 Kč
- Doba dodání 2-3 dny. (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)
-
Zásilkovna 119,00 Kč
- Doba dodání 2-3 dny. (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)
-
Naturapura Zdarma
- Osobní odběr sklad Boskovice 680 01, Havlíčkova 1598/63 (průmyslový areál), otevírací doba 10.00-16.00
Platíte bankovní bránou s kvalitním zabezpečením proti napadení.
Doprava od 75 Kč, při nákupu nad 3000 pro ČR zdarma.
Nepoužité zboží a dárky rádi vyměníme.
Cinnamomum verum pochází z rostliny Cinnamomum zeylanicum. Na rozdíl od té častěji prodávané skořiceCinnamomum cassia nebo také Cinnamomum aromaticaum se liší především obsahem kumarinů i účinky na naše tělo. Na rozdíl od kasie má také nižší koncentraci kumarinů, které mohou při pravidelné konzumaci mít antikoagulační účinek. Proto je lepší raději sáhnout po skořici pravé.
Povolená následující zdravotní tvrzení dle nařízení komese EU
Skořice pravá
- Osvěžení těla
- Normální trávení - chuť k jídlu
- Antioxidant
- Normální činnost kardiovaskulárního systému - udržení normální hladiny cholesterolu v krvi
- Normální trávení a funkce žaludku - produkce plynu
- Normální funkce reprodukční a močové soustavy
- Normální stav pokožky a sliznic
- Tělo, hlava, zuby
- Normální funkce dýchacího systému
Jaký je rozdíl mezi pravou ceylonskou skořicí heirloom a skořicí čínskou Cinnamomum cassia?
Přestože jsou obě skořice příbuzné, nejsou získávány ze stejné rostliny. Z nutričního i zdravotního hlediska by se s nimi mělo zacházet jako se samostatnými potravinami. Z vědeckého hlediska existuje pouze jedna pravá skořice, která se nejčastěji nazývá „Cejlonská skořice“ a pochází z rostliny Cinnamomum zeylanicum. Alternativní vědecký název pro cejlonskou skořici je Cinnamomum verum, což se jednoduše překládá jako „pravá skořice“.
Termín „cassia“ se nikdy nevztahuje na cejlonskou skořici, ale spíše na jiné druhy skořice, včetně Cinnamomum cassia (alternativně nazývané Cinnamomum aromaticaum) a Cinnamomum burmannii.
SLOŽENÍ
100 % skořice
Vypěstované v Cejlonu (Srí Lanka).
POUŽITÍ
Pravou skořici si užijí všichni milovníci pečení, horkých čokolád, štrůdlů, svařených vín a dalších dobrot. Krásně provoní váš pokrm i celou kuchyni.
BALENÍ
20 g
SKLADOVÁNÍ
Po otevření uchovávejte ideálně ve vzduchotěsné nádobě mimo sluneční světlo a vlhkost. Produkt má minimální datum spotřeby dva roky od data výroby. Při správném skladování však zůstává čerstvý i po delší dobu, díky tomu, že je sušen a balen přímo v místě sklizně, což uzamyká jeho čerstvost a prodlužuje tak dobu expirace.
UPOZORNĚNÍ
Pokud hodláte koření používat jako doplněk stravy, a ne jen jako ochucovadlo, zkonzultujte prosím se svým lékařem.
Mohlo by vás také zajímat
Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:
- Dočasně nedostupné
Chcete se zeptat?
+420 777 719 470
+420 777 719 465
Doprava v ČR zdarma
při nákupu nad 3000 Kč