Čokoláda Criollo 100% BIO 500 g
- hořká čokoláda v její nejčistší podobě
- bez přidaného cukru
- s vysokým obsahem antioxidantů a minerálů
Váš košík bude mít celkem 5 věrnostních bodů, které lze vyměnit za poukaz v hodnotě 15,00 Kč.
-
GLS 119,00 Kč
- Doba dodání 2-3 dny (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)
-
Kurýr PPL 119,00 Kč
- Doba dodání 2-3 dny. (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)
-
Zásilkovna 75,00 Kč
- Doba dodání 2-3 dny. (u nákupu pod 500 Kč je připočítáno balné 50 Kč)
-
Naturapura Zdarma
- Osobní odběr sklad Boskovice 680 01, Havlíčkova 1598/63 (průmyslový areál), otevírací doba 10.00-16.00
Platíte bankovní bránou s kvalitním zabezpečením proti napadení.
Doprava od 75 Kč, při nákupu nad 3000 pro ČR zdarma.
Nepoužité zboží a dárky rádi vyměníme.
100% čokoláda, tedy kakaová pasta, je vyrobena z bio kakaových bobů z Peru, nabitých antioxidanty, minerály a dalšími tělu prospěšnými látkami.
Pravá hořká čokoláda vzniká mletím nepražených kakaových bobů za nízkých teplot. Ta se následně nechá ztuhnout a vysušit do chuťově bohaté pasty, aniž by byly ztraceny lidskému organizmu prospěšné látky.
- Flavonoidy jsou látky s antioxidační aktivitou, tedy chrání tělo před účinky volných radikálů. Mají celou řadu příznivých účinků, například prospívají spolu s vápníkem k harmonické funkci srdce a cév. Jejich obsah výrazně klesá při pražení kakaových bobů. Kromě kakaových bobů je najdeme také v ovoci, zelenině, v čaji nebo v červeném víně.
- Antokyany jsou přirozená barviva fialové barvy. Jsou obsaženy například i v borůvce nebo acai, kde se významně podílejí na příznivém účinku na lidský organizmus.
- Specifickými látkami jsou purinové sloučeniny. Udává se, že hořká čokoláda obsahuje 0,3 - 0,7% theobrominu a 0,02 - 0,03% kofeinu. Obě látky mají díky své příbuznosti dosti podobné účinky, účinek theobrominu je ale asi desetkrát slabší než účinek kofeinu. Proto se u čokolády nemusíme obávat „přestimulování organizmu“, ani určité „návykovosti“, jako je tomu například u kávy.
Naopak – kvalitní, čistá raw čokoláda navozuje příjemný pocit tělesné kondice a duševní bdělosti.
- Bioaktivní aminy prospívají harmonické funkci neurotransmiterů (přenašečů nervových vzruchů v mozku), podílejí se na vytváření „pocitů blaha“.
- Kvalitní čokoláda je velmi dobrým zdrojem minerálních látek.
VÝŽIVOVÉ HODNOTY
ve 100 g | |
Energetická hodnota | 2396 kJ/ 581 kcal |
Tuky | 50 g |
z toho nasycené | 29 g |
Sacharidy | 8,3 g |
z toho cukry | 0,5 g |
Vláknina | 21 g |
Bílkoviny | 15 g |
Sůl** | <0,01 g |
* referenční hodnoty příjmu
** pouze ve formě přirozeně se vyskytujícího sodíku
SLOŽENÍ
kakaová pasta bio 100%
POUŽITÍ
ideální surovina pro výrobu různých druhů čokoládových pochoutek, lze ji použít do čokoládových bonbonů, zákusků nebo koktejlů
SKLADOVÁNÍ
Uchovávejte na suchém chladném a temném místě.Uchovávejte při teplotě do 18°C, nevystavujte slunečnímu záření. Obal po použití vždy dobře uzavřete. Nevystavujte prudkým změnám teplot.
BALENÍ
500 g
UPOZORNĚNÏ
Opatrně by s čokoládou měli zacházet všichni s náchylností k migrénám nebo dně.
Mohlo by vás také zajímat
Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:
Chcete se zeptat?
+420 777 719 470
+420 777 719 465
Doprava v ČR zdarma
při nákupu nad 3000 Kč